Neem contact met ons op
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland
Duurzaamheid

De HUESKER Groep is zich bewust van haar maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheden en is toegewijd aan de principes van duurzaamheid. Duurzaamheid is een onmisbaar onderdeel van onze bedrijfscultuur. Onze innovaties zijn bedoeld om onze klanten en de samenleving in het algemeen te dienen. Dit is hoe ze een bijdrage leveren aan het lange termijn succes van ons bedrijf. Wij zullen er dan ook alles aan doen om energie en grondstoffen spaarzaam te verbruiken in het hele bedrijf - van ontwikkeling tot productie en  gebruik van onze producten.

Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie, hebben we de volgende doelstellingen:

  • Het verminderen van hulpbronnen en energieverbruik met behulp van moderne technologie
  • Milieuvriendelijke verwijdering of recycling van afval
  • Selectie en het gebruik van materialen die het kleinst mogelijke gevaar voor het milieu opleveren.

Herhaaldelijk is bewezen dat, vergeleken met conventionele bouwmethoden, constructies met gebruik van geosynthetische oplossingen redelijk geprijsde alternatieven zijn. Geosynthetische oplossingen zijn ook veel beter bij het vergelijken van CO² saldi. De integratie van economische, ecologische en sociale aspecten in commerciële en productieprocessen wordt steeds belangrijker voor HUESKER en de industrie als geheel.

Ecologische duurzaamheid

Met hun positieve eigenschappen leveren geosynthetische grondstoffen een actieve bijdrage aan de ecologische bouw en zijn uitgegroeid tot belangrijke bouwstoffen in alle gebieden van geotechniek. Geosynthetische bouwstoffen van HUESKER worden vervaardigd met behulp van krachtige, zeer efficiënte productiesystemen. Het productieproces vindt plaats zonder het gebruik van water.

Economische duurzaamheid

Wij zien duurzaamheid op lange termijn als een positieve bijdrage aan het economische succes van het bedrijf. Duurzaam beheer en verantwoord ondernemen zijn kernelementen van de bedrijfscultuur van HUESKER.

Als lid van tal van organisaties, HUESKER staat volledig achter de principes bepleit door elke organisatie. Constante kwaliteitsborging wordt gegarandeerd door een systematische zelfcontrole.

Sociale duurzaamheid

Gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers spelen een cruciale rol in het corporate succes van HUESKER. Wij streven ernaar om het beste personeel te werven en ze te behouden in het bedrijf. In 2015 bestond de HUESKER groep uit circa 500 medewerkers wereldwijd en dit aantal groeit nog steeds.

Het is voor alle medewerkers van essentieel belang over goede productkennis te beschikken wil HUESKER in de toekomst voldoen aan alle hoge internationale normen. Deze kennis wordt up-to-date gehouden door een groot aantal opleidingsmaatregelen en aangeboden in vele verschillende gebieden. Persoonlijke ontwikkeling en opleiding staan hoog in het vaandel bij HUESKER.

HUESKER neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zeer serieus en hecht veel belang aan de directe nabijheid van klanten, leveranciers, medewerkers en buren.

Technische oplossingen met HUESKER geosynthetics - ecologisch, economisch, sociaal en duurzaam - ook in de toekomst.