Neem contact met ons op
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland

Business unit Asfalt zet nieuwe maatstaven

HUESKER's asfaltteam streeft naar een duurzamere wegenbouw

De bewezen HaTelit-productportfolio en meer dan 40 jaar ervaring in de ontwikkeling en toepassing van asfalt tussenlagen zijn nu samengebracht in één afdeling, bemand door een team van experts. Vanaf nu zal de nieuwe Business Unit Asfalt van de HUESKER-groep onder leiding van Dhr. Andreas Elsing, zich nog meer richten op het gebruik van geosynthetics voor duurzame wegenbouw en sanering.

Andere ingenieurs en experts in het team zijn Fabiana Leite-Gembus, Michael Eßling, Daniel Hilpert, Erhard Luce en Daniel Hilpert, die allemaal beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van wegen en trottoirs.

Hun doel is om besluitvormers, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, aannemers en politici, maar ook het grote publiek te overtuigen van de hoge kosteneffectiviteit en duurzaamheid die door het gebruik van geotextiele asfaltwapening bij nieuwbouw en beheer van wegenbouwwerken mogelijk is. Uit onderzoek blijkt al geruime tijd dat deze technologie vele voordelen biedt ten opzichte van de conventionele wegenbouw. Deze omvatten de viervoudige vertraging van reflectiescheuren, langere levensduur, langere reparatie-intervallen en lagere onderhoudskosten. Het belangrijkste is dat deze voordelen zich vertalen in minder verkeersopstoppingen, minder knelpunten en het vermijden van alle negatieve gevolgen van een domino-effect aan faalmechanismen. De HUESKER asfaltwapening overtuigt niet alleen door de besparing van tijd en geld, maar ook door de eenvoudige en betrouwbare installatie, de hoge weerstand tegen mechanische beschadigingen tijdens het werk en de uitstekende hechtingseigenschappen.

Talrijke infrastructuurprojecten buiten Duitsland dienen als lichtend voorbeeld. In de zoektocht naar economische, ecologische en grondstof-efficiënte oplossingen die gericht zijn op de lange termijn, bestaat geen andere keuze dan de traditionele wegenbouwpraktijk te herbeschouwen.

 

Illustraties:

(1) Van links: Michael Eßling, Daniel Hilpert, Erhard Luce, Fabiana Leite-Gembus, Andreas Elsing