Neem contact met ons op
Robert Couperus
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland
Stalventilatie

High-performance producten voor Licht en Lucht

De agrarische bedrijfstak omvat zowel systemen voor bescherming tegen de wind en integrale concepten om het klimaat in de stallen te optimaliseren. Het assortiment omvat op maat gemaakte textiele deuren en zelfs hele wanden die kunnen worden geopend voor de toegang van voertuigen. Textiele lichtkoepels overspoelen niet alleen het interieur met daglicht, maar zorgen ook voor een continue luchtverversing. Natuurlijke ventilatie kan worden verbeterd door het installeren van hoog volume ventilatoren en ventilatiebuizen.

Ingenious climate control solutions for lifestock houses

Bij Lubratec® zijwandventilatie systemen domineren de oprolsystemen "van boven openend" en "van onder openend". Voor grote openingshoogten worden middenoprol segmenten aangeboden. De grootste flexibiliteit t.a.v. openingsmogelijkheden biedt het model "van onder en van boven openend met middenoprol segment", die indien gewenst ook een schaduwinstelling biedt. Alle systemen kunnen met sensoren worden uitgerust.

Het nieuwe ventilatiesysteem bestaat uit in hoogte verstelbare doorzichtige panelen voor geïsoleerde gebouwen. Het Lubratec hefraam is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: een eenvoudig frame met verticale geleiding aan de buitenkant en een frame met rubber afdichting en speciaal klemsysteem.

De serie Lubratec ventilatiesystemen bevat textiele deursystemen, open fronten om inritten voor voertuigen/machines af te sluiten en vast ingebouwd spanvarianten. Zij dienen voor gecontroleerde en tochtvrije beluchting van stallen, maneges, opslaghallen en machineloodsen en worden bij voorkeur voor kop en zijgevels gebruikt. De gebruiker heeft de keus uit meerdere varianten, die naar wens van de klant op maat kunnen worden vervaardigd.

De 4 - 7 mtr brede opening van de Lubratec lichtkoepel laat maximaal licht toe in de stal, zonder dat deze zich daardoor opwarmt. Een speciale twee-componenten folie met gaasstructuur buiten en folie binnen garanderen hoogste stabiliteit en effectieve lichtverdeling. Met van binnen licht en van buiten donker past de nok harmonisch in zijn omgeving. Hoge windgeleiders en grote openingen zorgen voor een doorlopende luchtafvoer. Stabiele ronde bogen verdragen de hoogste statische belastingen.

Een optimale melkgift kan alleen worden gegarandeerd, wanneer uw kostbare veestapel geen last van stress heeft. Hitte is bij koeien het grootste stressgevaar, want bij hun stofwisseling geven zij al naar gelang hun prestatie 20-60 MJ warmte-energie per dag af. Om deze stress over een lange periode te vermijden, moeten ventilatoren in de zomer gedurende meerdere maanden constant draaien. De meest energie efficiënte methode biedt de Lubratec stalventilator, die een constante luchtstroming bewerkstelligt.

Ziektes aan luchtwegen zijn vaak het gevolg van slechte milieuomstandigheden in stallen en blijft een veel voorkomende oorzaak van pulmonale ziekte. Actieve ventilatie is een belangrijke preventieve maatregel. Het inventieve Lubratec ventilatiesysteem verbetert zowel de gezondheid alsook de productiviteit van uw veestapel.

Fotogalerij