Letter icoonFacebook-pictogramLinkedIn pictogramPictogram YouTube
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland
Duurzaamheid

We engineer a
more liveable world

Duurzaam handelen is een toewijding aan de toekomst - en is voor ons altijd vanzelfsprekend geweest. Als familiebedrijf met een bedrijfshistorie van meer dan 160 jaar zit duurzaam handelen in ons DNA. Wij bij HUESKER zijn ons altijd bewust geweest van onze economische, ecologische en sociale verantwoordelijkheid - lang voordat het onderwerp duurzaamheid in het middelpunt van de publieke belangstelling kwam te staan. Want een gezond management dat economische, sociale en ecologische aspecten op elkaar afstemt, is al vele decennia de basisvoorwaarde voor het voortbestaan van ons bedrijf en zal ook in de toekomst de basis zijn voor ons succes.

Dr. F.- Hans Grandin and Sven Schröer
Management

Duurzaam management bij HUESKER is holistisch.

Milieubewustzijn, sociale betrokkenheid en verantwoord ondernemingsbestuur zijn even belangrijk voor HUESKER en worden weerspiegeld in ons dagelijks handelen. Al tientallen jaren zorgen we ervoor dat we niet alleen onze toeleveringsketens en ons productportfolio diversifiëren, maar ook onze geografische positionering toekomstbestendig maken. Als onderdeel van ons nalevingssysteem eisen we van onszelf en van alle zakelijke partners dat ze zich consequent houden aan onze strikte Gedragscode. Dit zorgt ervoor dat onze werknemers eerlijk en met gelijke kansen worden behandeld en dat onze partners in de toeleveringsketen op een ethisch verantwoorde manier te werk gaan. We houden ook onze sociale omgeving in de gaten en richten ons op het ondersteunen van lokale initiatieven op onze vele locaties wereldwijd. Door innovatie en investeringen zijn we al lange tijd bezig met het verminderen van ons energieverbruik en het gebruik van hulpbronnen, waardoor onze ecologische voetafdruk jaar na jaar kleiner wordt. We hebben onszelf tot doel gesteld om in 2035 klimaatneutraal te opereren. Naast de vele maatregelen die binnen onze eigen actie- en invloedssfeer liggen, zoals het gebruik van duurzame energiebronnen, circulaire economie, afvalvermijding en recycling, betrekken we onze leveranciers en klanten om alle mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen zo snel mogelijk te realiseren.

"Bij HUESKER zijn we ervan overtuigd dat sociale, ecologische en economische duurzaamheid alleen kan worden bereikt door technische vooruitgang en verandering, door creativiteit, engineering en ondernemerschap - voor een wereld die het waard is om in te leven.“

Dr. F.- Hans Grandin, CEO

Duurzaamheid voor onze klanten

Wij verkeren in de uitstekende positie dat we niet alleen met onze eigen acties binnen het bedrijf een bijdrage kunnen leveren aan een leefbaardere toekomst, maar dat we ook onze klanten kunnen helpen om duurzamer te werken. Want oplossingen met technisch textiel van HUESKER zijn wat betreft ecologische voordelen, kosten en efficiëntie onmisbaar voor duurzame ontwikkeling: in talloze projecten met onze klanten in de bouw, landbouw en industrie hebben wij bewezen dat textieloplossingen drastische CO2-besparingen realiseren ten opzichte van conventionele bouwmethoden. Kijk zelf op onze informatieve website en ontdek de diverse mogelijkheden van onze toepassingen en oplossingen.

"We zijn bevoorrecht omdat we onze klanten helpen om duurzamer te werken met onze oplossingen!"

Sven Schröer, CSO

“We engineer a more liveable world”

Wij bij HUESKER zijn ervan overtuigd dat sociale, ecologische en economische duurzaamheid alleen kan worden bereikt door technische vooruitgang en verandering, door creativiteit, technische vaardigheden en ondernemerschap. Wij nodigen u uit om met ons mee te doen: Bezoek onze duurzaamheidswebsite om meer te weten te komen over de vele grote en kleine maatregelen die laten zien hoe toegewijd onze medewerkers zijn aan het vormgeven van een meer leefbare toekomst.


Dr. F.- Hans Grandin, CEO                Sven Schröer, CSO

Duurzaamheid in één oogopslag

Bewijs van onze prestaties

Dit zeggen onze medewerkers

Zo raken we betrokken

Ecologie

Lees meer

Sociaal

Lees meer

Economie

Lees meer

Producten

Lees meer