Close-up van de airbagbelettering op voertuigonderdelen
Letter icoonFacebook-pictogramLinkedIn pictogramPictogram YouTube
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland

Automotive & Aerospace

High-performance textiele oplossingen

Veiligheid, lichtgewicht ontwerp en kostenbeheersing zijn belangrijke thema's in de automobiel- en luchtvaartindustrie. De technische textielen uit de industriële bedrijfstak combineren een hoge sterkte met een laag gewicht en bieden een kosteneffectieve optie.

 

Airbagvangbanden

HUESKER vangbanden worden ingezet bij de vervaardiging van bijv. deurlijstenbekleding en instrumentenpanelen. De airbagafdekking wordt door een zeer fijnmazig weefsel (vangband) met hoge treksterkte bij het activeren, op grond van de grote stevigheid, in het weefsel vastgehouden.

 

Textiele Stoelvering

Hoge elasticiteit met blijvend hoge treksterkte en kostenbeheersing zijn de uitdagingen voor de lichte textiel constructie. Daarnaast gelden de hoogste normen voor brandbeveiliging in het personenautoverkeer. Met het technisch textiel voor de segmenten Automotive en Vliegtuigen biedt HUESKER doeken aan met een hoge sterkte, een maximale veiligheid en een kostenefficiënte oplossing voor lichtgewicht constructies.

 

Snow/Greenery Grids

Om de wereldwijd verschillende klimatologische omstandigheden het hoofd te bieden, bieden wij de automobielindustrie verschillende mogelijkheden om koeler en airco te beschermen tegen bladeren/sneeuw. Onze oplossingen met fijnmazig weefsel munten uit door grote vastheid bij een laag gewicht.

 

Versterkingsweefsel

Veiligheid, lichtgewichtbouw (gewichtsbesparing), kostenbewaking zijn beslissende begrippen in de automobielindustrie. Ons gaasweefsel kenmerkt zich door hoge vastheid bij een gering gewicht en zijn een kosteneffectief alternatief. Het gaasweefsel kan bij de spuitgietmethode direct worden ingelegd en verwerkt worden. Hierbij is geen verdere productie vereist.

Fotogalerij