Kleibliners en geogrids voor veilig en efficiënt bouwen van stortplaatsen
Icon EnvelopeFacebook iconIcon LinkedInIcon Youtube
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland

Tussenafdichting met geokuntststoffen

Voor de afdichting van stortplaatsen biedt HUESKER LAGA en BAM goedgekeurde geosynthetics zoals de klei afdichting Tektoseal Clay NA, NaBento® RL-N en Fortrac® T geogrids, die voldoen aan de hoge milieu- en veiligheidseisen. Met onze innovatieve geokunststoffen voor het afdichten van stortplaatsen bieden wij alternatieve, economische oplossingen door minerale componenten zoals klei of drainagegrind te vervangen. Hierdoor voldoen wij op duurzame wijze aan de wettelijke eisen, zoals de Duitse en Oostenrijkse stortplaatsverordening.

Afhankelijk van de projecteisen zijn er drie geosynthetische klei-afdichtingen met LAGA-geschiktheidsbeoordeling beschikbaar voor de oppervlakte- of bodemafdichting van stortplaatsen:

Het klei-afichtingssysteem NaBento RL-C biedt door het gebruik van ionenstabiel calciumbentoniet geen relevante permeabiliteitsveranderingen op lange termijn. NaBento RL-C biedt dus de hoogste systeemveiligheid in termen van permanente permittiviteit van alle LAGA-GTD's, die op de markt beschikbaar zijn.

De speciale zanddoorlatende oppervlaktestructuur van NaBento RL-N 5000 LAGA biedt een permanent verhoogde externe schuifsterkte (wrijving) aan contactmaterialen. Tegelijkertijd biedt de coating een verhoogde bescherming tegen uitdroging in vergelijking met conventionele bentonietmatten. Daardoor blijft de ondoordringbaarheid ook onder moeilijke randvoorwaarden behouden. De waterafstotende buitencoating maakt installatie ook bij nat weer mogelijk.

De speciale vernaaldingsmethode, die wordt toegepast bij de productie van Tektoseal Clay NA 5000 LAGA+, maakt randverstrooiing in de lengterichting in de fabriek mogelijk, voor een volvlakse, homogene afdichtingsbaan en voor een snelle en eenvoudige verlegging.