Letter icoonFacebook-pictogramLinkedIn pictogramPictogram YouTube
Groot overzicht van onze oplossingen voor pijpenbouw en pijpleidingen

Onze oplossingen in één oogopslag

Leidingbescherming met Incomat Pipeline Cover: Bekistingsmat van geotextiel
Incomat: Pipeline Cover

Incomat Pipeline Cover (IPC) is een geotextiel bekistingsmatras, met een in de fabriek gemonteerde ritssluiting voor een snelle ommanteling van de pijpleiding. In tegenstelling tot het maken van een betonnen ommanteling met een conventionele bekistingstechniek is de uitvoering met het IPC-systeem snel en efficiënt. Doordat de bekisting van geotextiel vooraf in de fabriek wordt geproduceerd, worden omslachtige bekistingswerkzaamheden op de bouwplaats overbodig. Tegelijkertijd verloopt het bouwen, door de snelle montage van de op maat gemaakt elementen en het geoptimaliseerde betonstortproces, vlot. Dankzij de op maat gemaakte productie zijn onze buisomhullingssystemen ook geschikt voor bochten in pijpleidingen en verschillende buisdiameters. IPC heeft zijn effectiviteit bewezen bij tal van grote projecten, zoals de Trans Adriatic Pipeline (TAP).

Voordelen
 • Betrouwbare bescherming tegen opdrijfkrachten
 • Er zijn geen ingewikkelde bekistingen rond de buis nodig
 • Prefabricage van vrijwel elke buisdiameter mogelijk
 • Kortere bouwtijd bij lage kosten
 • Geen aantasting van de kathodische bescherming

Beschermende gebonden textielvlies voor pijpleidingen
Buisomhulling met nonwoven

Onze beschermende nonwovens zijn gemaakt van mechanisch gebonden staple fibers. Ze hebben een eenvoudige beschermende functie of vormen een extra beveiliging tussen de pijpleiding en andere elementen die zijn geïnstalleerd om drijfvermogen of opwaartse druk te voorkomen. Ze beschermen de buiscoating tegen krassen en andere beschadigingen. De nonwovens worden op rollen geleverd en zijn eenvoudig op maat te snijden, waardoor een snelle en efficiënte installatie mogelijk is.

Voordelen
 • Eenvoudige bescherming in alle bodemtypen
 • Hoge thermische belastbaarheid
 • Geen aantasting van de kathodische bescherming
 • Geschikt voor bodems met pH-waarden van 3 tot 13

Betrouwbare pijpsteunen voor de aanleg van pijpleidingen
Geosynthetische buisfundering

Om te voorkomen dat pijpleidingen worden verplaatst, worden geosynthetische Basetrac-producten van HUESKER gebruikt voor de snelle installatie van versterkte grondkussens om een betrouwbare bedding voor pijpleidingen te creëren. Door de efficiënte aanleg van een sterke en stevige basis voor pijpleidingen, helpt het Basetrac-assortiment de bouwtijd en bouwkosten te minimaliseren.

Voordelen
 • Betrouwbare bedding voor zware pijpleidingen op slappe ondergrond
 • Lagere ontgravingsdiepte voor buissleuf
 • Besparing op arbeid en minder grondtransporten
 • Snelle bouwmethodiek en lagere kosten

Basetrac geocomposiet backfill voorkomt op betrouwbare wijze dat pijpleidingen open drijven
Basetrac geocomposiet ballast

Factoren zoals grote buisdiameters, hoge grondwaterstanden en een beperkte diepte maken de installatie of renovatie van pijpleidingen bijzonder uitdagend. Wanneer opwaartse druk op pijpleidingen moet worden voorkomen, biedt een eenvoudige geosynthetische bekleding in combinatie met de aanvulling van grond een duurzame en kosteneffectieve oplossing. Ons systeem bestaat uit een Basetrac geocomposiet dat kan worden gevuld met lokaal beschikbaar afgravingsmateriaal. Zelfs in het geval van pijpleidingen op beperkte diepte biedt deze oplossing betrouwbare bescherming tegen opwaartse druk.

Voordelen
 • Geschikt voor alle buistypen en buisdiameters
 • Bescherming tegen opwaartse druk en mechanische invloeden
 • Geschikt voor pijpleidingen op beperkte diepte
 • Eenvoudige, snelle installatie
 • Eenvoudig aan te passen

Eenvoudige installatie door plaatsen en vullen met vloeibaar beton
Incomat betonmatras systeem

De Incomat betonmatras kan overal worden gebruikt waar bescherming tegen drijfkrachten, opwaartse druk en mechanische schade boven de pijpleiding nodig is. In tegenstelling tot conventionele methoden kan de betonmatras ook direct bovenop de geïnstalleerde pijpleiding worden gelegd en met vloeibaar beton worden gevuld. De unieke fabricagemethode, waarbij verticale verbindingsstukken worden aangebracht, geeft de geotextiele omhulling een unieke dimensionale stabiliteit. Deze dimensionale stabiliteit garandeert een constante matrasdikte zelfs onder moeilijke installatieomstandigheden, bijvoorbeeld bij oneffen ondergronden of onderwatertoepassingen. De met beton gevulde panelen, die snel te installeren zijn en voor elk project op maat worden gemaakt, passen zich perfect aan de vorm van de pijpleiding en de omringende geometrie aan.

Voordelen
 • Bescherming tegen opwaartse druk en mechanische invloeden
 • Projectspecifieke productselectie
 • Snelle, efficiënte installatie
 • Maximale dimensionele stabiliteit voor constante betondekking
 • Installatie onder water mogelijk

Incomat betonmatten zorgen voor een veilige bekleding en waterdichtheid onder waterlopen
Erosiebescherming

Bij pijpleidingen en buizen, die onder erosiegevoelige waterbodems zijn aangelegd, is het raadzaam maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze bloot komen te liggen en om het risico op beschadigingen te minimaliseren. Incomat betonmatrassen bieden een eenvoudige, betrouwbare en snel te installeren oplossing voor het bekleden en afdichten van rivieren, kanalen en watergangen, zelfs zonder dat het kanaal moet worden drooggelegd of het waterpeil moet worden verlaagd. De matrassen bieden duurzame bescherming voor pijpleidingen, door het voorkomen van de erosie of uitspoeling van rivierbeddingen. Het HUESKER assortiment omvat zowel waterdoorlaatbare als ondoorlaatbare gecertificeerde matrassen. Er zijn ook beplantbare oplossingen beschikbaar voor een veilige en natuurlijk ogende erosiebeheersing op oevers. Ook hier biedt HUESKER op maat gemaakte producten om aan projectspecifieke eisen te voldoen.

Voordelen
 • Snelle, efficiënte installatie
 • Uniforme matrasdikte, ook bij een oneffen ondergrond
 • Installatie onder water mogelijk
 • Betrouwbare bescherming, zelfs tegen de impact van ankers

Op maat bedrukt geogrid met landspecifieke waarschuwingslabels voor pijpleidingen
Signaleringsdoek

Pijpleidingen, die door bebouwde of agrarische gebieden lopen, vereisen robuuste en opvallende beveiligingswaarschuwingen om schade door bijvoorbeeld graafmachines of landbouwmachines te voorkomen. Hier biedt het flexibele Fortrac PipeGuard geogrid met hoge treksterkte van HUESKER een eenvoudige en betrouwbare oplossing. Dit biaxiale geogrid kan worden geleverd in projectspecifieke breedtes en met specifieke waarschuwingen. De speciale polymeercoating garandeert een hoge duurzaamheid in vrijwel alle grondsoorten. Levering op rol en de flexibiliteit van het product maken het installatieproces veel eenvoudiger dan met PE-HD waarschuwingspanelen. Het grid is eenvoudig te transporteren en af te rollen. Lange griddelen kunnen eenvoudig worden samengevoegd, waardoor er minder overlappingen zijn en er minder materiaal wordt weggesneden.

Voordelen
 • Maximale bescherming dankzij hoge treksterkte
 • Hoge duurzaamheid in alle bodemtypen
 • Eenvoudige, snelle installatie
 • Projectspecifieke signalering door eigen tekst op materiaal

Vermindering van de dichtheid van de funderingslaag voor efficiënte en tijdgeoptimaliseerde bouwprocessen
Funderingswapening

Versterkingsmaatregelen voor de funderingslaag zijn meestal nodig om een probleemloze voortgang van werkzaamheden met zware machines te garanderen op een ondergrond met onvoldoende draagkracht of een terrein dat moeilijk begaanbaar is. De Basetrac productfamilie voorziet in dergelijke toepassingen met een reeks geosynthetics die maximale weerstand bieden, zelfs tegen hoge mechanische belastingen. Ze vergemakkelijken de snelle en eenvoudige aanleg van transportwegen, kruisingen van pijpleidingen, opslagterreinen en werkplatforms. Door het gebruik van de robuuste materialen kan de dikte van de funderingslaag aanzienlijk worden verminderd, terwijl de logistieke inspanning wordt vereenvoudigd en de bouwtijd wordt verkort. De geïnstalleerde funderingsconstructie is ook gemakkelijk te verwijderen. Met de BaseCalculator, die gratis beschikbaar is op de HUESKER website, zijn slechts een paar muisklikken nodig om projectspecifieke bodemdiktes te berekenen en geschikte producten te selecteren.

Voordelen
 • Verdeling en spreiding van zettingen
 • Hoge weerstand tegen vervorming
 • Scheiding van funderingsmateriaal en ondergrond
 • Minder funderingsmateriaal nodig
 • Snelle installatie en verwijdering

Tektoseal Active AS biedt effectieve bescherming tegen het binnendringen van olie en benzine in het grondwater
Grondwaterbescherming

Voor de aanleg van pijpleidingen geldt, net als bij andere werken, dat de eisen voor grondwaterbescherming van toepassing zijn, waardoor er behoefte is aan effectievere en zuinigere productoplossingen. Het actieve geocomposiet Tektoseal Active AS combineert een hoogwaardig, olieabsorberend polymeer met mechanisch stabiel geotextiel. De olieabsorberende mat bindt petrochemische vloeistoffen en blijft tegelijkertijd doorlatend voor regenwater. Tektoseal Active AS kan worden gebruikt in alle onverharde gebieden waar het risico bestaat dat olie of benzine in het grondwater infiltreert, bijvoorbeeld bij tijdelijke machineplaatsen, transporteerbare tanks en in parkeer- en onderhoudsgebieden. Het product wordt geleverd op rollen, is gemakkelijk op te slaan en kan ter plaatse gemakkelijk op maat worden gesneden, zodat het snel kan worden geïnstalleerd en verwijderd.

Voordelen
 • Betrouwbare olie-absorptie over volledig oppervlak
 • Eenvoudige, flexibele installatie
 • Kleine rollen kunnen op locatie in containers worden opgeslagen
 • Gecertificeerd olie-absorptiemiddel

KBE-structuren vergroten de draagkracht en kunnen kosteneffectief worden geïntegreerd in de aanleg van pijpleidingen
Gewapende grondconstructies

De gewapende grondconstructies (GG) van HUESKER worden gebruikt om zeer steile en stabiele hellingen te realiseren. Deze efficiënte methode maakt snelle en eenvoudige aanleg mogelijk. Grondwapening in de vorm van geogrids worden loodrecht op steile hellingen of verticale wanden gelegd of verankerd om een stabiel grond massief te creëren. Dankzij de extreem hoge sterkte verhoogt het Fortrac geogrid de draagkracht van de constructie, zelfs bij zeer steile hellingen. Bovendien zijn onze Fortrac systemen perfect aan te passen aan verschillende bouwelementen, waaronder natuurlijke vegetatie, schanskorven en betonpanelen.

Voordelen
 • Constructie van zeer steile grondtaluds
 • Snelle en kosteneffectieve aanleg
 • Hellingshoeken tussen 45° en 110° mogelijk
 • Natuurlijke vegetatie mogelijk bij hellingshoeken kleiner dan 70°

 Ringtrac funderingssysteem biedt een veilige voetafdruk voor olietanks bij de aanleg van pijpleidingen
Geotextiel fundatiekolommen

Op locaties met extreem slappe bodems of in aardbevingsgebieden zijn betrouwbare grondverbeteringsmaatregelen nodig om een sterke basis te creëren voor opslagtanks, spoorwegen en soortgelijke constructies waarbij zware funderingen nodig zijn. Het Ringtrac funderingssysteem voor grindpalen bestaat uit een rondgeweven geotextiel, waarmee deze palen worden ommanteld. De constructieve werking van het geotextiel verandert granulaire palen in efficiënte dragende elementen. De kolommen worden door de slappe lagen geïnstalleerd om een ductiel palenbed te creëren. Het systeem wordt gecombineerd met een Stabilenka geotextiel, waardoor een horizontale laag van grondwapening ontstaat over de kolommen. De grondwapening zorgt voor de overdracht van belastingen naar de kolommen en de bevordert de globale stabiliteit van de aardebaan.

Voordelen
 • Aanpasbaar aan specifieke lokale onstandigheden en belastingen
 • Vullen met lokaal gewonnen materiaal
 • Zettingen vinden grotendeels plaats tijdens de bouwfase
 • Belastbaar kort na voltooiing
 • Wereldwijd geïmplementeerde installatiemethode

Flexibele geogrid structuur absorbeert rijkrachten en voorkomt dat de helling wegglijdt om ervoor te zorgen dat de pijpleiding wordt beschermd
Taludwapening

Taluds waarover pijpleidingen lopen, moeten zo goed mogelijk worden beschermd tegen erosie en afschuiving. Dit geldt ook voor grondaanvulling over pijpleidingen en waar maatregelen nodig zijn om duurzame vegetatie te ondersteunen. Hier biedt het flexibele Fortrac 3D-geogrid met hoge treksterkte van HUESKER de beste oplossing. Aandrijvende grondspanning wordt opgevangen en omgeleid, waardoor wordt voorkomen dat de taludbekleding van de bodem afglijdt. De 3D-structuur zorgt voor een goede grondretentie en bevordert de groei van vegetatie op steile hellingen door een sterke en permanente ondersteuning te bieden voor wortels. Fortrac garandeert een hoge stabiliteit, zelfs bij zware regenval. Bodemverlies wordt met ongeveer 80% verminderd op onbeplante hellingen, die worden blootgesteld aan regenintensiteiten van 50 mm/m².

Voordelen
 • Uitstekende grondretentie, zelfs bij blootstelling aan hevige regenval
 • Maakt steile taludconstructies met hoge UV-bestendigheid mogelijk
 • Duurzame vegetatie voor stabiliteit op lange termijn
 • Eenvoudige installatie zonder memory-effect