Letter icoonFacebook-pictogramLinkedIn pictogramPictogram YouTube
HUESKER Synthetic BV
Kievitsven 108
5249 JK Rosmalen
Nederland

Premiere voor ‘s werelds eerste Neolaminaat

Paris/Gescher, 18. Februari 2019 - Volgende stap in de evolutie van thermoplastische composieten: In JEC World 2019, (12-14 maart in Parijs), zal HUESKER's nieuwe W8SVR Neolaminaat worden uitgerold. Dankzij de verbeterde eigenschappen, met name op het gebied van sterkte, stijfheid en gewicht, kan HUESKER beter presteren dan conventionele thermoplastische composieten zoals organosheets. Een perfecte oplossing voor complexe en uitdagende lichte toepassingen.

Het is stijver, gladder en sterker. W8SVR opent nieuwe mogelijkheden voor ingenieurs en ontwerpers in verschillende sectoren. "W8SVR zet nieuwe maatstaven daar waar de eisen aan de materiaaleigenschappen bijzonder streng zijn", legt Heiko Pintz, Senior Product Developer for Composites bij HUESKER, uit. Het neolaminaat is een vezelversterkt thermoplastisch (CFRTP) composiet, ontwikkeld als verfijning van organosheets.

Neolaminaat dat een lager gewicht combineert met een hogere sterkte en stijfheid
W8SVR bereikt dezelfde sterkte en stijfheid als bestaande oplossingen en is tot 20% lichter. Zelfs bij complexe geometrieën biedt de uitzonderlijke gladheid van het oppervlak een schat aan nieuwe productontwerpopties, bijvoorbeeld door de eenvoudige toepassing van folie of gecoate afwerkingen. Waar buigstijfheid het middelpunt is van de functionele eisen, blinkt het neolaminaat uit door tot 35% minder vervorming te bieden dan conventionele composieten bij dezelfde dikte of hetzelfde gewicht.

De aanzienlijke verbetering van de eigenschappen wordt bereikt door het gebruik van voorgerekte continue vezels, eenzijdig gerangschikt in een polymeermatrix. Bij de productie van W8SVR Neolaminaat worden deze zogenaamde "UD-tapes" vervolgens naar behoefte praktisch zonder golving (als weefsel) of volledig zonder golving (gelegd weefsel) verwerkt. Daarbij komt nog de bijzonder sterke binding tussen vezels en polymeermatrixmateriaal. Directe mobilisatie van de eenrichtingsvezels optimaliseert de weerstand tegen de werkende krachten. Bovendien kan de vezeloriëntatie door de klant vrij gekozen worden om de te verwachten belasting van een bepaald onderdeel of onderdeel zo goed mogelijk te weerstaan. Tegelijkertijd leidt de netvormige productie van neolaminaten tot een aanzienlijke vermindering van het afval in vergelijking met het gebruik van conventionele organosheets. HUESKER gebruikt industriële machines om de neolaminaten te produceren in breedtes tot 2.800 mm.

"Op de beurs gaan we de theorie achter onze neolaminaten verder uitwerken door bezoekers een indrukwekkend inzicht te geven in de praktische toepassing ervan", zegt Pintz. "De wereldpremière bij JEC World omvat daarom een presentatie van monsters en eindproducten voor de lichte bouw", aldus Pintz. De potentiële toepassingen van de W8SVR zijn net zo veelzijdig als de voordelen. Een breed scala aan sectoren - van luchtvaart en transport tot sport en recreatie - profiteren evenzeer van het gebruik van het Neolaminaat.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.w8svr.com

 

Illustraties:

(1) Neolaminaat dat een lager gewicht combineert met een hogere sterkte en stijfheid

(2) Weightsaver Logo